Ambicij - O Nas

ambicij - kontakti

facebook mali

 

Praktičen seminar je primeren za vse, ki želite osvojiti, pridobiti in osvežiti znanje s področja branja in analize bilanc (zaključnih računov/bonitetnih izkazov). Na seminarju boste med drugim spoznali kako brati bilance, kako jih analizirati ter kako pridobljene informacije uporabiti pri sprejemanju poslovnih odločitev in poslovanju na sploh. Vsebina bo posredovana na vsem razumljiv način ter podprta s številnimi praktičnimi napotki in primeri. 

Seminar je primeren tudi za javni sektor. Posebnega predznanja in izobrazbe ne potrebujete, saj je primeren ravno za osebe brez nekega poglobljenega predznanja pa tudi za tiste, ki že imate več znanja s tega področja ter želite osvežiti in potrditi svoje znanje. Vsebina je zelo bogata z informacijami.

Opomba: v kolikor želite poglobiti svoje znanje ste vabljeni na seminar Poglobljeno branje in analiza bilanc. Več informacij dobite tukaj.

 

 

CILJ:

Na seminarju se boste naučili branja in analiziranja bonitetnih/zaključnih poročil (BILANCA STANJA...) oz. poglobili že osvojeno znanje s tega področja. Želimo vas seznaniti s postavkami, ki jih je treba pogledati v računovodskih poročilih ter iz njih razbrati pomembne in koristne informacije, kar vam pomaga pri prepoznavanju tveganj.

 

 

VSEBINA:

 

Razumevanje vsebin posameznih računovodskih izkazov:

 

1. bilance stanja,

 

2. izkaza poslovnega izida,

 

3. izkaza denarnih tokov.

 

 

V okviru vaj/praktičnih primerov boste dobili tudi jasne odgovore na vprašanji:

 

 • Kaj so računovodski izkazi in kakšen pomen imajo pri poslovnih odločitvah?
 • Komu služijo računovodski izkazi?

 

Spoznali boste ključne bilančne postavke in osnovna orodija za proučevanje računovodskih izkazov na javno dostopnih računovodskih izkazih (preseki računovodskih izkazov, vodoravna in navpična analiza ter osnovni kazalniki).

 

Seminar je zelo praktično naravnan, kjer je velik poudarek na uporabnih informacijah in praktičih primerih iz prakse! Delamo na konkretnih primerih. Program lahko sooblikujete tako, da nam vnaprej pošljete svoja vprašanja/želje/pričakovanja.

 

KDAJ: četrtek 5. december , od 9. do 14. ure

 

KJE: Dogodek se bo izvajal v okviru AMBICIJ akademije in sicer v prostorih Centra za poslovno usposabljanje (CPU/GZS), Kardeljeva ploščad 27a, 1000 Ljubljana (brezplačno parkiranje in enostaven dostop) – kako do nas si oglejte TUKAJ

 Vse informacije dobite ob potrditvi prijave.

 

KOTIZACIJA: 159 EUR + DDV

 

Obvezne prijave do zapolnitve prostih mest! Zaradi zagotavljanja kakovosti izvajamo izobraževanja v primerno velikih skupinah, s čimer omogočamo aktivno sodelovanje ter visok nivo pridobljenega znanja in novih informacij.

 

ENOSTAVNI NAČINI PRIJAVE:

 

 1. E-PRIJAVA: tukaj
 2. Pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 3. Pokličite 041 887 186
 4. Izpolnite in pošljite svojo ali našo prijavnico/naročilnico (naša vam je na voljo tukaj) - za proračunske uporabnike

 

UGODNOSTI - udeleženci boste:

 

 • lahko pred izobraževalnim dogodkom poslali vprašanja, ki jih bomo upoštevali pri oblikovanju programa po "vaši meri",
 • pridobili 10 % popust za udeležbo pri naslednjem izobraževalnem dogodku,
 • prejeli brezplačno gradivo,
 • prejeli potrdilo o udeležbi,
 • deležni prijetnega in koristnega usposabljanja,
 • deležni brezplačne pogostitve.

 

POSEBNA UGODNOST ZA VSE UDELEŽENCE NAŠIH ŠOL/TEČAJEV: Na vsa enodnevna izobraževanja vam priznamo 30% popust, na daljša (trajanje več dni) pa 20% popust. Ob prijavi omenite, da ste udeleženec/ka Šole.

*popusti se ne seštevajo.

 

KRATKO O PREDAVATELJICI:

 

V vaši družbi bo izkušena predavateljica mag. Tatjana Kolenc, ki je končala študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smeri denarništvo in finance. Po končanju študija na EF se je zaposlila v proizvodnem podjetju kot vodja plansko-analitske službe, nato pa po dveh letih dela v gospodarstvu svojo kariero nadaljevala na Računskem sodišču Republike Slovenije. V tem času je na Inštitutu za revizijo pridobila tudi certifikat državnega revizorja. V letu 2003 pa zaključila znanstveni magisterij prav tako na Ekonomski fakulteti v Ljubljani - program poslovodenje in organizacija, smer računovodstvo in revizija.

Več kot 10 let je že zaposlena kot vodja finančno-računovodskega oddelka. V okviru svojega dela izdeluje različne analize poslovanja podjetji, izvaja revizije, različne oblike notranjih kontrol, pripravlja finačnih načrt, zaključni račun za območno enoto, aktivno sodeluje pri pripravi različnih internih navodil, pravilnikov, predpisov in reševanju sistemskih vprašanj ter organizacije.

V prostem času pa svoje znanje uspešno prenaša tudi na redne in izredne študente na treh višjih strokovnih šolah in na fakulteti (predmeti, ki jih predava se imenujejo: Davki v podjetju, Analiza bilanc z revizijo, Računovodstvo za s.p., Analiza poslovanja, Poslovno računovodstvo). Za vse navedne predmete ima pridobljene tudi ustrezne habilitacije.

Narejen ima tudi državni izpit iz ZUP-a ter pridobljeno licenco Republiškega izobraževalnega centra (Državni izpitni center ) za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacija za knjigovodjo in računovodjo za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode.

Poleg rednega delovnega razmerja, pa je tudi samostojni podjetnik. V okviru dejavnosti opravlja računovodske storitve, razna poslovna, računovodska in davčna svetovanja.

 


IZBRANA MNENJA UDELEŽENCEV IZOBRAŽEVANJA:

 

"Odlično, zelo enostavno razloženo in pojasnjeno. Najbolj všeč mi je bila strokovnost predavateljice in razlaga."

"Razumljivo, ker je vse v večini predstavljeno na primerih iz prakse. Vse mi je bilo zelo všeč. Priporočam."

"Razlaga je natančna. Všeč mi je tudi to, da je med teorijo tudi nekaj prakse. Priporočam."

"Izobraževanje mi je bilo všeč. Dobila sem veliko uporabnih informacij, odlična predavateljica, razumljiva razlaga in veliko praktičnih primerov. Odlična je bila celotna ogranizacija izobraževanja.

"Odlično. Izobraževanje je izredno zanimivo in poučno. Izpolnili ste moja pričakovanja."

"Fantastična predavateljica. Odlično. Vsebina primerna. Dobra obrazložitev."

"Zelo obširno, lepo razloženo, jasna razlaga, odlično"

"Odličen seminar. Najbolj všeč mi je bilo, da je bilo veliko praktičnih primerov. Predavateljica je odlična, prijazna in komunikativna. Odlična organizacija izobraževanja."

"Odlična strokovnost predavateljice ter praktičnost..."

"Najbolj všeč mi je bil način predstavitve zahtevne teme. Odlično...."

"Odlično. Ogromno uporabnih informacij..."

 


VTISI STRANK IN UTRIP SREČANJ SO VAM NA VOLJO - tukaj.

SPLOŠNI POGOJI UDELEŽBE NA IZOBRAŽEVANJU - tukaj.