Avgust 2014
P T S C P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Prijava na e-novice

Mnenja udeležencev

 •     "Odlično. Izobraževanje je zanimivo, sicer zelo obsežno, a vseeno razloženo na privlačen način. Najbolj všeč mi je bila komunikativnost predavateljice. Izpolnili ste moja pričakovanja..."   l. 2012; udeleženka seminarja Uvod v davke (Dohodnina, DDPO, DDV) in splošno o davčnem postopku
  Več ...
 •   "Odlična predavatelja, primerna vsebina. Izvedela sem veliko novega..."   Udeleženec seminarja Upravljanje dokumentacije
  Več ...
 •   "Zelo dobro". Najbolj mi je bilo všeč to, da smo lahko vprašali če kaj nismo vedeli in predavateljica je sproti odgovarjala na vsa vprašanja. Priporočam.   januar 2014; udeleženka delavnice "Ročna izdelava bilanc na konkretnih primerih..."
  Več ...
 •   "Odlično. Izobraževanje je izredno zanimivo in poučno. Izpolnili ste moja pričakovanja."   l. 2012; udeleženec seminarja Branje in analiza bilanc
  Več ...
 •   "Usposabljanje je bilo zelo kvalitetno in primerno tako za začetnike, kot za takšne z znanjem s tega področja; veliko praktičnega dela.... Kar tako naprej, veliko smo se naučili..."   junij 2012; udeleženec Šole/tečaja knjigovodstva
  Več ...
 •   "Odlično izvedeno, na pričakovani strokovni ravni. Izpolnili ste moja pričakovanja. Priporočam."   l. 2012; udeleženka seminarja "DDV v praksi v letu 2012"
  Več ...
Zimska sezonska razprodaja 2012
Ponedeljek, 12 November 2012 00:00

 

Pravila Trgovinske zbornice Slovenije pri sezonskih razprodajah tekstilnega blaga in obutve določajo začetek zimske razprodaje prvi delovni ponedeljek v januarju, torej 9.1.2012.
Trajanje sezonske razprodaje določi vsak trgovec sam, če se za razprodajo odloči, vendar do največ 60 dni.

 

 • Kakšne so dolžnosti prodajalcev? 

Prodajalec mora svojo razprodajo objaviti na krajevno običajen način. V objavi mora navesti podatke o vrsti blaga, odstotek znižanja in obdobje trajanja razprodaje. Pozoren mora biti na to, da je blago, ki je na razprodaji označeno s ceno pred znižanjem in z novo, torej znižano ceno. Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj ¼ vrednosti blaga, ki je na razprodaji.
Če se trgovec ne odloči za sezonsko razprodajo, lahko v tem času, ali pred njo, neovirano izvaja akcije, ugodnosti ali popuste, vendar mora v vsakem primeru upoštevati zakonodajo s tega področja, Zakon o varstvu potrošnikov, kot tudi določbe Zakona o varstvu potrošnika pred nepoštenimi poslovnimi praksami.


• Kakšne so pravice kupcev?


Za potrošnike je pomembno, da pri svojih pravicah znajo ločiti med stvarno napako – torej napako na izdelku samem ter med vračilom oziroma zamenjavo izdelka v primeru, da mu izdelek ni več všeč ali si je premislil.
V primeru stvarne napake, se kupcem te njihove pravice ne smejo omejevati in veljajo tudi v času razprodaje. V drugem primeru, ko pa si je kupec premislil in želi vrniti izdelek, ki nima napake, pa je stvar poslovne odločitve posameznega trgovca oziroma njegovega dogovora s stranko ali ji bo ugodil ali ne.

 

VIR: TZSLO.SI

 

Avtorske pravice ©2007 ambicij.si. Vse pravice pridržane.