Ambicij - O Nas

ambicij - kontakti

Ambicij - Kje Smo

facebook mali

 

Vabljeni v tridnevno ŠOLO/TEČAJ IZDELAVE BILANC/ZAKLJUČNIH RAČUNOV IN DAVČNEGA OBRAČUNA, kjer se boste naučili sestaviti letna poročila (bilance, davčni obračun).

 

Naučili se boste brati bruto bilanco in iz nje ročno izdelali Izkaz poslovnega izida, Bilanco stanja ter Obračun davka od dohodkov pravnih oseb (družbe) in Davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti (s.p.-ji).

Delali bomo na konkretnih primerih tako da bo izobraževanje res zelo praktično in intenzivno. Dobili boste torej vse napotke, znanje in navodila za pravilno izdelavo bilanc/zaključnih računov.

Izobraževanje je namenjeno predvsem začetnikom in osebam z osnovnim predznanjem, ki iščete praktično izobraževanje s tega področja in se želite naučiti kako pravilno pripraviti zaključne račune/bilance; pa tudi tistim ki se prvič samostojno lotevate izdelave zaključnih računov. 

Delavnico izvajamo tako, da lahko pridobljene veščine in znanje uporabite na vseh možnih računovodskih programih. Izobraževanje je razdeljeno na 3 dni.

 

Zakaj se udeležiti ŠOLE/TEČAJA IZDELAVE BILANC/ZAKLJUČNIH RAČUNOV? Ker:

 

 • boste spoznali kako samostojno pripraviti zaključna poročila/bilance ter kako jih pravilno razumeti/brati/analizirati;
 • omogoča pridobitev osnovnega in poglobljenega znanja in informacij o izbranih temah;
 • vas seznanja z aktualno zakonodajo, predpisi ter aktualnimi spremembami;
 • omogoča izmenjavo izkušenj, mnenj in dobrih praks;
 • lahko sooblikujete program po »vaši meri« tako, da pošljete svoja vprašanja in pričakovanja že pred posameznim modulom/izobraževanjem;
 • je izvedena v primerno velikih skupinah, s čimer omogočamo prilagoditev vsebine udeležencem in aktivno sodelovanje;
 • temelji na aktualnih primerih iz prakse;
 • jo vodijo izkušeni predavatelji s praktičnimi izkušnjami.

 

KAKO IN KDAJ: Šola zajema 3 intenzivna, aktualna izobraževanja. Posamezno izobraževanje/modul traja cca. od 9. do 14. ure, v obsegu cca. 6 pedagoških ur; skupaj cca. 18 pedagoških ur.

 

 

PROGRAM ŠOLE IN TERMINSKI PLAN:

 

TEMA/MODUL

 

TERMIN

 

 

Prvič delam bilanco/letno poročilo za majhno podjetje in s.p.

 

 

5. OKTOBER

 

DDPO in obračun davka od dohodkov pravnih oseb ter davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti 

 

 

17. OKTOBER

 

Praktično izpolnjevanje davčnega obračuna

 

 

23. OKTOBER

 

KJE: Izobraževalno središče AMBICIJ akademija, Stegne 21.c, II. nadstropje - desno, Ljubljana-Šiška (bližina Mercator centra Šiška). Na voljo dovolj brezplačnih in plačljivih parkirnih mest. Vse informacije dobite ob potrditvi prijave.

 

KOTIZACIJA: kotizacija za celotno Šolo znaša 330 EUR + DDV ter vključuje: strokovno predavanje, udeležbo na vseh dogodkih iz programa, ustrezno gradivo, pogostitev.

Obvezne so prijave, ki jih sprejemamo do zapolnitve prostih mest! Zaradi zagotavljanja kakovosti izvajamo izobraževanja v primerno velikih skupinah, s čimer omogočamo aktivno sodelovanje ter visok nivo pridobljenega znanja in novih informacij.

 

POPUSTI: Nudimo vam možnost obročnega plačila. Pri plačilu v enkratnem znesku priznamo 10% popust. Vsem udeležencem Šol/tečajev priznamo 20% popust (ob prijavi omenite da ste bili udeleženec-ka). Pri prijavi dveh ali več udeležencev iz istega podjetja/organizacije priznamo 10% popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.

 

ENOSTAVNI NAČINI PRIJAVE:

 1. E-PRIJAVA: tukaj
 2. Pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 3. Pokličite 041 887 186
 4. Izpolnite in pošljite svojo ali našo prijavnico/naročilnico (naša vam je na voljo tukaj) - za proračunske uporabnike

 

UGODNOSTI - udeleženci boste:

 • lahko pred izobraževalnim dogodkom poslali vprašanja, ki jih bomo upoštevali pri oblikovanju programa po "vaši meri",
 • deležni pogostitve,
 • pridobili 10 % popust za udeležbo pri naslednjem izobraževalnem dogodku,
 • prejeli potrdilo o udeležbi,
 • prejeli gradivo,
 • deležni prijetnega in koristnega usposabljanja,
 • druge ugodnosti in popuste si oglejte tukaj.

*popusti se ne seštevajo.

 

KRATKO O PREDAVATELJICAH:

V vaši družbi bo izkušena predavateljica mag. Tatjana Kolenc, ki je končala študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smeri denarništvo in finance. Po končanju študija na EF se je zaposlila v proizvodnem podjetju kot vodja plansko-analitske službe, nato pa po dveh letih dela v gospodarstvu svojo kariero nadaljevala na Računskem sodišču Republike Slovenije. V tem času je na Inštitutu za revizijo pridobila tudi certifikat državnega revizorja. V letu 2003 pa zaključila znanstveni magisterij prav tako na Ekonomski fakulteti v Ljubljani - program poslovodenje in organizacija, smer računovodstvo in revizija. Zadnjih 12 let je sedaj zaposlena na ZZZS OE Celje, kot vodja finančno-računovodskega oddelka. V okviru svojega dela izdeluje različne analize poslovanja podjetji, izvaja revizije, različne oblike notranjih kontrol, pripravlja finačnih načrt, zaključni račun za območno enoto, aktivno sodeluje pri pripravi različnih internih navodil, pravilnikov, predpisov in reševanju sistemskih vprašanj ter organizacije na nivoju celotnega ZZZS. Sodelovala je tudi v več projektnih skupinah (prenova plačilnega prometa ZZZS, uvedba EUR, prenova računovodskega informacijskega sistema ZZZS ipd.) V prostem času pa svoje znanje uspešno prenaša tudi na redne in izredne študente na treh višjih strokovnih šolah in na fakulteti (predmeti, ki jih predava se imenujejo: Davki v podjetju, Analiza bilanc z revizijo, Računovodstvo za s.p., Analiza poslovanja, Poslovno računovodstvo). Za vse navedne predmete ima pridobljene tudi ustrezne habilitacije. Narejen ima tudi državni izpit iz ZUP-a ter pridobljeno licenco Republiškega izobraževalnega centra (Državni izpitni center ) za preverjanje in potrjevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacija za knjigovodjo in računovodjo za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode. Poleg rednega delovnega razmerja, pa je tudi samostojni podjetnik. V okviru dejavnosti opravlja računovodske storitve, razna poslovna, računovodska in davčna svetovanja.

V vaši družbi bo tudi mag. Vanja Kolenc, ki je izkušena računovodkinja in predavateljica, vodja računovodstva z večletnimi bogatimi praktičnimi izkušnjami. Do sedaj je uspešno izvedla že več seminarjev in delavnic s področja računovodstva, na katerih uspešno povezuje teorijo in prakso.

 

VTISI STRANK IN UTRIP SREČANJ SO VAM NA VOLJO - tukaj.

SPLOŠNI POGOJI UDELEŽBE NA IZOBRAŽEVANJU - tukaj.